I dag drog 24 10. klasses elever og 5 lærere afsted til Kenya - Rigtig god tur og pas godt på hinanden - klik se mere

15. marts 2023

I dag - 15. marts 2023 tog Real10 og 5 lærere afsted mod Karen Blixen Camp i Kenya 

Real10’s elever og lærere skal i samarbejde med kenyanske elever arrangere workshops omkring miljø og bæredygtighed og afholde en affaldsindsamling, hvor affaldet bliver byttet for træer, der skal plantes rundt omkring i lokalområdet.

Skolen har været af sted tre gange før, men i år er lidt særlig.

»De sidste fire år har vi samlet ind til en sovesal til masai-eleverne, mere præcist 100 drenge. Eleverne dernede skal ofte gå mellem 10 og 20 kilometer for at komme i skole, så for at underbygge deres uddannelse er en sovesal en god ide. Nu står den færdig, så den skal vi ned at indvie, og når vi kommer hjem, går arbejdet med at skaffe penge til en pigesal i gang,« fortæller Jákup Sørensen, som er projektlærer i klassen.

Indsamlingen er sket på en Operation Dagsværk-lignende måde, hvor de sidste fire årgange har været ude at arbejde to dage om året og doneret sin løn til projektet.

I følge Jákup Sørensen er formålet med turen ikke bare det eksotiske i at komme til fjernere himmelstrøg. Det vigtigste er den dannelse, der ligger i at møde andre kulturer, for det gør eleverne klogere på både sig selv og den verden, de lever i.

»Vi tager ikke bare ud at rejse for at rejse. Her får vores elever en oplevelse af at bidrage og gøre en forskel. Det vigtigste er, at de interagerer med de unge i reservatet, og det formål kvalificerer vores projektarbejde, når vi sidder i klasselokalet. Det gør en stor forskel for vores elever, at de selv har lavet arbejdet, og at det ikke er velgørenhed. Den motivation, det skaber hos dem, er faktisk voldsomt rørende og meget inspirerende at følge som underviser.«

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Her er dine muligheder:

Skriv en besked

86 39 40 02

ryomreal@ryomreal.dk