Eramus+- projekt for 7. årgang: Hand in Hand to a Sustainable Future.

7. klasses Eramus+ projekt hedder Hand in Hand to a Sustainable Future.

Vi har sammen med skoler i Lahti, Finland, Waiblingen, Tyskland og Almere, Holland søgt om midler til at finansiere et projekt, der undersøger emnet bæredygtighed. Vi mener at emnet er mere end relevant i disse tider og at det er vigtigt at man arbejder sammen internationalt for at finde løsninger på de klimatiske udfordringer hele kloden står over for lige nu. I projektet ønsker vi at udveksle og erfare idéer og handlinger. I det 2-årige projekt skal vi arbejde med underemnerne fødevarer og livsstil, vind, vand og genbrug.

14 elever fra 7. klasse har allerede været afsted til Almere i Holland i uge 41. For at være RIGTIG bæredygtige tog vi (nat)Flix-bussen fra Kolding til Amsterdam. Det var en på mange måder speciel oplevelse.

Vores værter i Holland var en secondary school i Almere lige uden for Amsterdam. Vi blev vist rundt på skolen, som både havde dyrepleje, blomsterbinding og grøntsagsproduktion på skoleskemaet. Vi cyklede selvfølgelig rundt, hvor det var muligt. Vi cyklede bl.a. ud til et økologisk landbrug, hvor vi lavede vores egen mad, helt fra bunden. Selv melet til pandekagerne malede vi selv. Vi besøgte også en zoologisk have, en klatrepark og et udstillingsområde med (drænet) landbrugsjord 6 m under havets overflade.

Vi boede helt for os selv i et fint lille hus med en fantastisk service-minded, hollandsk vært.

Alt i alt en rigtig god start på vores samarbejde med de andre skoler og elever.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Her er dine muligheder:

Skriv en besked

86 39 40 02

ryomreal@ryomreal.dk