Lærerudveksling Hamborg - april 2015

Indtryk fra Lutterrothschule i Hamburg

Efter næste 14 i dage som tysklærer i en tysk skole, er her nogle indtryk og billeder fra skolen. 
Skolen har ca. 370 elever fra 0.-4. klasse. Skolen har elever med mange nationaliteter, men de har flere klasser, hvor der undervises på spansk og tysk – af en spanier og en tysker. Mens jeg underviste, fløj det rundt med tyske og spanske gloser – den eneste der ikke var helt med, var mig… men eleverne jonglerede fint med de to sprog.

Mens jeg var på skolen, var der det årlige ”Weiherlauf”. Et motionsløb rundt om en sø i en park, og for hver omgang fik elever en streg tegnet på deres hånd. I forvejen skulle elevernes forældre aftale en donation af penge pr. omgang for deres barn – penge, der blev samlet ind til velgørenhed i Afrika. 
God stemning, fin forældreopbakning og en afslutning, jeg ikke lige havde set komme… Da alle var i mål, skulle det fejres!  Og det blev det ved, at en lærer rystede 1 ½ liter danskvand grundigt, og oversprøjtede eleverne i ren sejrsrus!

Interessant i udlandet er det også, hvorledes eleverne taler til lærerne. I Lutterrothschule tiltales lærerne med hr. og fru og De. Det burde være De hele tiden, men det smuttede lidt. Men når eleverne skifter skole efter 4. klasse, så er det konsekvent De til læreren.

Og så går alle elever til kor fra 2. klasse, da det er et fag som alle andre!

Tomas Lynge Sandegaard

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Her er dine muligheder:

Skriv en besked

86 39 40 02

ryomreal@ryomreal.dk